Meubels met karakter

Lolke Jan Pilat is al vele jaren gespecialiseerd in het maken van meubels, eventueel op maat gemaakt. We hebben meubels voor binnen en buiten in ons uitgebreide assortiment en we breiden ons assortiment regelmatig uit met nieuwe meubels.

Meubels op maat

Uw wensen worden vlekkeloos vertaald in een ontwerp op maat en vervolgens vakkundig omgetoverd in een meubelstuk waar u tot in lengte der jaren plezier van zult hebben. Wij gebruiken altijd materiaal van topkwaliteit en dit ziet u natuurlijk terug in het eindresultaat. Bovendien heeft u bij Lolke Jan Pilat keuze uit diverse opties om uw meubel helemaal naar uw wens te kunnen maken.

Hoe wij onze meubels maken 

Steigerhout

Om te beginnen worden de planken op maat gezaagd. Vervolgens worden deze geschulpt en geschuurd. Alle steigerhouten meubelen worden bij ons dubbel geschuurd om splinters te voorkomen, dit allemaal zonder meerprijs. Hierna is het tijd voor een behandeling van uw meubel. Als behandeling van uw meubel heeft u de keuze uit een matte lak of een behandeling in greywash, whitewash, dark grey wash, black wash of een always dry behandeling. Door deze behandeling kunt u de meubels eenvoudig schoon houden en minder water opnemen. Bij de Always Dry behandeling neemt het hout helemaal geen vocht op, dit blijft dan als het ware op het hout liggen. Wanneer dit is voltooid kan het meubel worden afgeleverd op locatie. 

Eikenhout

Als allereerst worden de balken van de stam geschaafd en vlak gemaakt. Vervolgens worden de balken aan elkaar gelijmd en worden er aan de onderzijde groeven en profielen gemonteerd ter voorkoming dat de tafel krom trekt. Hierna kan het blad op de exacte maat worden gezaagd. Vervolgens worden grove oneffenheden weggewerkt met een slijp-schuurmachine en kunnen eventuele gaten of knoesten worden opgevuld. Het tafelblad wordt uitvoerig geschuurd, met de afwerking zoals gewenst door de klant. Wanneer dit is gedaan, kan de gewenste afwerking worden aangebracht, bijvoorbeeld olie of lak. Tot slot wordt het onderstel eronder gemonteerd en kan het worden afgeleverd. 

Duurzaam hout

Wij werken met steiger- en eikenhout omdat dit duurzaam hout is. Dit houdt in dat het hout al een leven heeft gehad voordat wij het tot meubels maken. Er hoeft hierdoor geen enkele boom gekapt te worden. Het voordeel van werken met steiger- en eikenhout is dat het bij elk interieur past en erg lang mee gaat. Wij werken in onze meubelmakerij dan ook alleen maar met echt kwaliteitshout.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de mogelijkheden voor uw project? U kunt altijd contact met ons opnemen voor uitgebreide informatie. Ook maken wij graag een vrijblijvende offerte voor uw project op maat.