Eikenhout

Het eikenhout waarvan verschillende meubilair bij ons wordt gemaakt komt uit Europa. Het hout dat wij gebruiken wordt met zorg in Nederland geselecteerd, gedroogd en bewerkt tot tafelbladen of andere meubels. Eikenhout staat bekend om haar robuustheid en kan wel een stootje verdragen. Eikenhout is hierdoor een zeer duurzaam product. Meubels van eikenhout kunnen, zeker als het hout op de juiste manier beschermd wordt, wel járen mee. Zo kunnen meubels van eikenhout wel zeker 25 jaar in prachtige staat verkeren.

Eikenhout is bij ons in alle afmetingen verkrijgbaar. Zowel hele kleine bijzettafeltjes als grote horeca- of kantinetafels van eikenhout zijn leverbaar. Eikenhout wordt gekenmerkt door haar bijzondere kleur en de mooie nerf van het hout. Eikenhout kan zowel buiten als binnen gebruikt worden.

 

Steigerhout

Steigerhout is grof gezaagd, ongeschaafd vurenhout en wordt voornamelijk gebruikt voor steigers in de bouw. De planken zijn gebruikelijk 5 meter lang, 19,5 cm breed en 3 cm dik. De plank heeft een lange vezel en is een zachte houtsoort, waardoor het een flexibele plank is om mee te werken en geen harde splinters heeft. Alle meubels worden geschuurd en zorgvuldig gemaakt. Er zijn dus geen splinters mogelijk.

Al het steigerhout is terug gedroogd naar 15 % vochtigheid, zodat dit geschikt is om meubels te maken die binnen geplaatst kunnen worden. Hierdoor is er vrijwel geen nakrimp. Bepalend voor nakrimp kan wel de luchtvochtigheid in uw woonkamer zijn. Indien uw luchtvochtigheid binnenshuis tussen de 40% en 60% is, is de kans op werken of nakrimp erg klein. Tijdens de wintermaanden kunnen steigerhout meubels vaak wel wat gaan werken omdat de luchtvochtigheid dan hoger ligt.

Alle steigerhouten meubels hebben een behandeling gehad van meerdere verf- en beitslagen, waardoor de steigerhout planken een verouderde ‘look’ hebben gekregen. Ondanks dat het dus nieuwe steigerhouten planken zijn, hebben ze dezelfde typische robuuste uitstraling van verouderd steigerhout, maar dan met een aantal ecologisch verantwoorde, levensduur verlengende en product verbeterende toevoegingen. Hierdoor hebben de planken een betere weersbestendigheid en vochtwerende eigenschappen.