Steigerhout

Steigerhout is grof gezaagd, ongeschaafd vurenhout en wordt voornamelijk gebruikt voor steigers in de bouw. De planken zijn gebruikelijk 5 meter lang, 19,5 cm breed en 3 cm dik. De plank heeft een lange vezel en is een zachte houtsoort, waardoor het een flexibele plank is om mee te werken en geen harde splinters heeft. Alle meubels worden geschuurd en zorgvuldig gemaakt. Er zijn dus geen splinters mogelijk.

Al het steigerhout is terug gedroogd naar 15 % vochtigheid, zodat dit geschikt is om meubels te maken die binnen geplaatst kunnen worden. Hierdoor is er vrijwel geen nakrimp. Bepalend voor nakrimp kan wel de luchtvochtigheid in uw woonkamer zijn. Indien uw luchtvochtigheid binnenshuis tussen de 40% en 60% is, is de kans op werken of nakrimp erg klein. Tijdens de wintermaanden kunnen steigerhout meubels vaak wel wat gaan werken omdat de luchtvochtigheid dan hoger ligt.

Alle steigerhouten meubels hebben een behandeling gehad van meerdere verf- en beitslagen, waardoor de steigerhout planken een verouderde ‘look’ hebben gekregen. Ondanks dat het dus nieuwe steigerhouten planken zijn, hebben ze dezelfde typische robuuste uitstraling van verouderd steigerhout, maar dan met een aantal ecologisch verantwoorde, levensduur verlengende en product verbeterende toevoegingen. Hierdoor hebben de planken een betere weersbestendigheid en vochtwerende eigenschappen

Underlayment

Naast steigerhout maken wij ook gebruik van underlayment. Underlayment is houten plaatmateriaal dat wordt toegepast als constructieplaat. Tegenwoordig is deze stoere, natuurlijke uitstraling erg populair en wordt het steeds vaker voor meubels gebruikt. Underlayment is vlak en sterk en bestaat uit meerdere lagen houtfineer. Het is vaak wat vlakker dan multiplex en heeft een wildere uitstraling.

Voor onze meubels maken wij gebruik van populieren underlayment met een dikte van 18mm. Populieren underlayment is erg licht materiaal dat bestaat uit verschillende op elkaar verlijmde houtlagen, waardoor het materiaal sterk is en goed verwerkt kan worden. Populieren underlayment is voorzien van een mooie toplaag en is daardoor erg geschikt voor het maken van meubels.